-
×

De juiste baby schoenmaat weten is handig voor uw eigen kinderen, maar ook als u een kraamcadeautje wilt kopen. Wij hebben voor jou de baby maattabel waar je de maten kunt bekijken. Het inschatten van de juiste schoenmaat voor een baby is hartstikke lastig. De babyschoentjes zijn van zichzelf al klein en het onderscheid tussen klein en heel klein is dan lastig in te schatten. Meten is weten, daarom kunt u het beste de maat opmeten voordat u babyschoenen gaat kopen. Hoe u dat het beste kunt doen, leest u hieronder.

Bekijk de maattabel op Omoda >> Bekijk de maattabel op WEHKAMP >>
Bereken de schoenmaat >> Bekijk de volledige maattabel op Omoda >>

Schoenmaat tabel baby

In de tabel hiernaast ziet u welke schoenmaat hoort bij welke voetlengte van de baby. Weet u nog niet welke voetlengte in centimeters uw baby heeft? Geen probleem. U kunt thuis de afstand meten tussen de hak en de teen. Het beste kunt u bij deze afstand een halve tot een hele centimeter erbij optellen. Baby's schoen immers snel en zo weet u zeker dat de baby geen knellende voetjes krijgt. Zodra u de afstand heeft gemeten, kunt u in de tabel zien welke schoenmaat erbij hoort. Is de voetlengte bijvoorbeeld 12,4 centimeter? Kies dan voor de grotere maat in plaats van een maat kleiner.

Bekijk de maattabel op WEHKAMP >> Bekijk de maattabel op Omoda >>
Voetlengte baby Schoenmaat baby
9,4 tot 10,0 cm 16
10,0 tot 10,7 cm 17
10,7 tot 11,4 cm 18
11,4 tot 12,0 cm 19
12,0 tot 12,7 cm 20
12,7 tot 13,4 cm 21
13,4 tot 14,0 cm 22
14,0 tot 14,7 cm 23
14,7 tot 15,4 cm 24

Voetlengte opmeten

Het opmeten van een baby schoenmaat

Wanneer je de voeten van uw baby gaat opmeten, kunt u het beste ervoor zorgen dat u geen koude handen heeft. De teentjes kunnen dan een beetje inkrimpen, waardoor u een foutieve meting krijgt. Als u het idee heeft dat de teentjes tijdens het meten krom stonden, dan kunt u het beste een aantal keer meten voor de zekerheid. Bij het meten laat u uw baby met sokken aan op een vel papier staan.

  1. Pak een vel papier en laat je baby met de sokken aan op een vel papier staan.
  2. Met een potlood kun je vervolgens de omtrek tekenen van de voet.
  3. Meet vervolgens de baby schoenmaat door de langste teen tot aan de hiel te meten. Tel daar 13 mm bovenop voor de groei.
  4. Nu je het aantal centimeters hebt van de voetlengte, kun je in de schoenmaat tabel baby kijken welke schoenmaat hoort bij die lengte. Mocht je twijfelen tussen twee schoenmaten, dan adviseren wij je om de grotere maat te nemen.

Bekijk de maattabel op Omoda >>